Lurer du på hvilke ti barnebokserier som var mest lånt ut i 2020? Her finner du svaret! I lista ser du den mest lånte boka fra hver serie, med en lenke til katalogen vår hvis du vil bestille boka. I katalogen kan du også finne resten av bøkene i serien. Helt nederst finner du også en liste over fjorårets 10 mest reserverte barnebøker.

De 10 mest populære seriene for barn

1. Nordlys – Vikingene og orakelet (bok 2)

Forfatter: Malin Falch
Egmont, 2019

14 år gamle Sonja har reist med trollgutten Espen til et magisk sted kalt Jotundalen. En vakker dal hentet rett fra eventyrene med troll og snakkende dyr. Men her bor også vikinger og de allierer seg med folk som kan magi for å sette en stopper for Espen. Derfor blir ikke Sonjas eventyr helt som hun hadde forventet siden hun blir fanget i en dødelig konflikt mellom troll, vikinger og det magiske fjellfolket.

Lån boka her.

Vikingene og orakelet. Malin Falch.

2. Amuletten – Steinvokteren (bok 1)

Forfatter: Kazu Kibuishi
Oversetter: Olav Bjørge
Fontini, 2015

12 år gamle Emily bor sammen med mamma og lillebroren Navin. Faren er død etter en dramatisk bilulykke. Emily, moren og Navin må flytte inn i huset etter oldefaren for å spare penger. Blant oldefarens merkelige oppfinnelser og tegninger, finner Emily en amulett som hun knyter rundt nakken. Det tar ikke lang tid før de oppdager at det gamle huset skjuler mange hemmeligheter. Da et monster drar moren gjennom en dør i kjelleren følger Emily og broren etter for å redde henne. De havner i en annen verden, Alledia, en underjordisk verden befolket av demoner, roboter og snakkende dyr. Amuletten som Emily bærer viser seg å kunne gi henne enorme krefter, hvis hun bare lærer seg å styre den.

Lån boka her.

Steinvokteren. Kazu Kibuishi.

3. Detektivbyrå nr. 2 – Operasjon Radius

Forfatter: Jørn Lier Horst
Illustratør: Hans Jørgen Sandnes
Canoa, 2019

En ny sak for Detektivbyrå nr. 2. Og denne gangen er det personlig. Oliver sin sykkel blir stjålet. Det viser seg snart at profesjonelle sykkeltyver er på ferde, men Tiril, Oliver og Åtto sørger for å stikke kjepper i hjulene for dem. Radius er navnet på avstanden fra midten av en sirkel og ut til kanten. Tiril, Oliver og Åtto har funnet sirkelen tyvene opererer innenfor. Nå må de bare finne tyvene også.

Lån boka her.

Operasjon Radius. Jørn Lier Horst.

4. Les mer om – Hunder og valper

Forfatter: Sarah Snashall
Oversetter: Jan Chr. Næss
Gyldendal, 2019

Små og store hunder, valper, hunder på jobb, dressur og hundestell. Hvor fort kan verdens raskeste hund løpe? Hva slags hund hadde Roald Amundsen med seg til Sydpolen? Her finner du alt du ønsker å vite om hunder og valper samlet mellom to permer: fakta, statistikker, ulike hunderaser, hvordan ta vare på en valp og mye, mye mer.

Lån boka her.

Hunder og valper. Sarah Snashall.

5. Gutta i trehuset – med 117 etasjer havner i fengsel

Forfatter: Andy Griffiths
Illustratør: Terry Denton
Oversetter: Hege Mehren
Fontini, 2019

Endelig! 13 splitter nye etasjer i verdens morsomste bokserie. Bli med Andy og Terry opp i det 117-etasjes trehuset. Denne gangen skal Terry prøve å skrive historien. Og da kan absolutt alt skje. Og absolutt alt kan gå galt. Gled deg til 117 etasjer med svimlende leseglede, i den morsomste boka noensinne (garanti).

Lån boka her.

Gutta i trehuset med 117 etasjer. Andy Griffiths.

6. Dustedagboka – Nedtegnelser fra en ny BFF – NOT! (bok 14)

Forfatter: Rachel Renée Russell
Oversetter: Kirsti Vogt
Kagge, 2019

Nikki og de andre i bandet gleder seg til en FANTASTISK sommer på turné som oppvarmingsband for verdensberømte Bad Boyz! Nikki blir litt bekymra da erkefienden MacKenzie Hollister sniker seg til en sommerjobb der hun skal promotere turneen i sosiale medier – men hun får helt SAMMENBRUDD da hun oppdager at hun skal dele rom med MacKenzie! Kommer Nikki til å overleve drømmeturneen når den går fra FANTASTISK til FORFERDELIG?!

Lån boka her.

Nedtegnelser fra en ny BFF – NOT! Rachel Renée Russell.

7. En pingles dagbok – Nedsmelting (bok 13)

Forfatter: Jeff Kinney
Oversetter: Jan Chr. Næss
Gyldendal, 2018

Når snøen daler blir det liv i Heffley-klanen!Når et tungt snøfall gjør at skolen må stenge, forvandles nabolaget til Greg Heffley om til en vinterlig slagmark. Rivaler kjemper over territorier, bygger enorme snøborger og iscenesetter episke snøballkriger. Og midt i siktet er Greg og hans trofaste bestevenn, Rowley. For å overleve må Greg og Rowley finne nye allianser, unngå forrædere og krigende gjenger i et nabolag som har gått fullstendig av hengslene. Kan Greg og Rowley stå frem som seierherrer når snøen smelter?

Lån boka her.

Nedsmelting. Jeff Kinney.

8. Håndbok for superhelter – Håndboka (bok 1)

Forfatter: Elias og Agnes Våhlund
Oversetter: Helene Heger Voldner
Kagge, 2018

Lisa mistrives forferdelig på den nye skolen. Guttegjengen erter henne for de utstående ørene hennes, og hver kveld sovner Lisa med hendene trykket inn mot ørene for at de kanskje skal slutte å stå sånn ut. En dag hun som vanlig blir plaget av guttene, rømmer hun inn på biblioteket. Der, nederst i en hylle, ser hun en bok som liksom lyser. Lisa dras mot boka med den merkelige tittelen Håndbok for superhelter. Underlig nok er ikke boka registrert i bibliotekets system, og bibliotekaren hvisker til Lisa at det nok er sånn at boka skal bli med Lisa hjem og bli der. Og i det øyeblikket begynner Lisas ferd mot å bli superhelten Røde Maske.

Lån boka her.

Håndbok for superhelter. Elias og Agnes Våhlund.

9. Dyrehagedetektivene – Den hvite løven (bok 1)

Forfatter: Mona Grivi Norman
Illustratør: Isabell Martinsen
Aschehoug, 2019

Når den hvite løveungen Elsa forsvinner fra Lindegård dyrehage, og politiet ikke tar saken på alvor, må Hanna og Theo løse mysteriet selv. For hvem har tatt Elsa? Og hvor lenge kan hun overleve uten å bli matet?

Lån boka her.

Den hvite løven. Mona Grivi Norman.

10. Hundemannen – er på ballen (bok 7)

Forfatter: Dav Pilkey
Oversetter: Vibeke Ekeland Grønn
Vigmostad Bjørke, 2020

Superkompisene jobber hardt for å avvenne Hundemannen med de dårlige vanene hans. Men i mellomtiden kommer en ny trussel til byen – en kjempeskurk som bare kan bekjempes sammen med Hundemannens erkefiende, katten Petter.

Lån boka her.

Hundemannen er på ballen. Dav Pilkey.

…og de 10 mest reserverte bøkene!

1. Kråkesøstrene (Nordlys 3) – Malin Falch

Reserver boken her!

2. Vikingene og orakelet (Nordlys 2) – Malin Falch

Lån boken her!

3. Supernova (Amuletten 8) – Kazu Kibuishi

Lån boken her!

4. Operasjon Lurifaks (Detektivbyrå nr. 2) – Jørn Lier Horst

Reserver boken her!

5. Solvokteren – Maja Lunde

Reserver boken her!

6. Det hemmelige rådet (Amuletten 4) – Kazu Kibuishi

Lån boken her!

7. Reisen til Jotundalen (Nordlys 1) – Malin Falch

Lån boken her!

8. Jakten på den siste dinosauren (Detektivbyrå nr. 2) – Jørn Lier Horst

Lån boken her!

9.  Steinvokterens forbannelse (Amuletten 2) – Kazu Kibuishi

Lån boken her!

10.  Hundemannen og Superpus (Hundemannen 4) – Dav Pilkey

Lån boken her!

Translate »