Den 6. august 2020 er det 75 år siden atombomben Little Boy ble sluppet over Hiroshima. Nesten alt innenfor en 1,5 kilometer radius ble jevnet med jorden og flere hundre tusen ble rammet. Tre dager senere sto Nagasaki for tur. Det er anslått at cirka 213 000 personer døde innen utgangen av året 1945 som følge av atombombene og strålingsskader. Vi har derfor i samarbeid med “Nei til Atomvåpen” laget en utstilling for å minnes ofrene fra denne tragiske hendelsen, og opplyse om atomvåpenets katastrofale humanitære konsekvenser.

 

Utstilling med aktiviteter

I tillegg til lesestoff om både Hiroshima og Nagasaki, har vi satt frem fargerikt origamipapir og bretteinstrukser, slik at barn og voksne kan brette fredsfugler og henge de på ønsketreet vårt. Nei til Atomvåpen har også laget et interessant informasjonshefte som publikum kan ta med seg. Heftet finner du her. Vil du lære hvordan du bretter en papirtrane? Last ned bretteinstruksene her.  Vil du lære hvordan du bretter fredsdue i papir? Last ned bretteinstruksene her.  Du kan også se på disse YouTube-lenkene for inspirasjon: Video: hvordan brette en papirtrane Video: hvordan brette en fredsdue  Var origami vanskelig? Lag en fredslykt istedenfor! Last ned instruksene til en fredslykt her.

 

 

Digital minnekonsert

6. august holder også Nei til Atomvåpen i samarbeid med en rekke humanitære-, freds- , miljø-og fagorganisasjoner, en minnekonsert med mange flotte artister og appeller. Konserten vil kunne streames til et digitalt publikum i hele landet via den digitale konsertplattformen Koroneserien (tidligere kalt Koronerulling). Her er lenke til eventet: Digital konsert: Aldri mer Hiroshima.

 

Takk til Nei til Atomvåpen for det flotte utstillingsmaterialet. NTA er en norsk organisasjon som arbeider for atomvåpennedrusting og forbud mot atomvåpen. De er også mot atomkraft. Les mer om organisasjonen her.

 

Translate »