Nå er det endelig tid for Sommerles igjen!

Sommerles er en nasjonal, digital lesekampanje i regi av bibliotekene, der målet er at flest mulig barn skal lese mest mulig i løpet av sommerferien! Alle elever i 1. – 7. klasse kan delta, også de som skal begynne i 1. klasse til høsten og de som går ut av 7. klasse. I 2020 deltok over 120 000 leseglade barn fra hele Norge, men vi ønsker enda flere barn velkommen! Kampanjen starter 1. juni hvert år, og avsluttes 31. august.

Sommerles er en digital kampanje. På nettsiden sommerles.no kan barna samle poeng for hver side de leser, se hva venner leser og skaffe seg digitale troféer som de kan samle på. De kan også følge en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og svare på oppgaver i tilknytning til den. Barna blir belønnet for innsatsen med digitale trofeer på profilen sin, og med fysiske premier som de kan hente på biblioteket. Det er også mulig å få lesekort på biblioteket og delta analogt. 

Sommerles er for alle, både superlesere, middels gode lesere og de som trenger hjelp eller er i ferd med å lære seg å lese. For hver bok de legger inn, får de XP (poeng) og går opp i level. De kan lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for – all lesing teller!

Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, styrker leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen leser på fritiden, men vi vet at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barna til å være med på Sommerles. Det er en fin aktivitet uansett hvor dere skal feriere i sommer.

Mer info om Sommerles finner du her: https://altom.sommerles.no, eller kom innom biblioteket, så svarer vi gjerne på alt du lurer på!

Translate »