Har du allerede rukket å se igjennom alle filmene på hytta fem ganger? Lån en ny filmopplevelse via filmoteket! Med strømmetjenesten filmoteket.no kan du med det nasjonale lånekortet ditt låne opptil fire filmer i måneden. Dersom du er i tvil om hva du skal se på, anbefaler bibliotekaren Beatrice disse filmene her. 

A Ciambra (2017)

Regissør: Jonas Carpignano
Sjanger: Drama
Språk: Italiensk

Pio er født i en familie av Romfolk. Noe som et ekte hjem har alltid vært fremmed for ham, og han er desperat etter å vokse opp raskt. Bare 14 år glir Pio lett mellom regionens fraksjoner- de lokale italienerne, de afrikanske flyktningene og hans kamerater og familie fra Romfolket. Pio følger tett sin eldre bror Cosimo, og lærer de nødvendige ferdighetene for livet på gatene i hjembyen A Ciambra, et lite samfunn av Rom i Calabria, Sør-Italia. Når Cosimo forsvinner og ting begynner å gå galt, viser Pio at han er klar til å gå i storebrorens sko, men snart må han ta en nesten umulig beslutning…

Se filmen her.

A Ciambra (2017).

A Single Man (2009)

Regissør: Tom Ford
Sjanger: Drama/ romantikk
Språk: Engelsk

Los Angeles, 1962. Vi møter den homofile professoren George Falconer (Colin Firth) som har mistet meningen med livet etter at kjæresten hans dør i en bilulykke. De rundt ham vet det ikke, for homofili er noe man skjuler i disse dagene. Vi følger Falconer i et par dager der han detaljert planlegger å ta sitt eget liv. Men på sin ferd mot slutten møter han mennesker som gjør at han må ta et solid oppgjør med seg selv angående framtiden. Filmen er basert på en roman av Christopher Isherwood, og viser et bilde av et sterkt kjærlighetsbånd. Filmen er motedesigneren Tom Fords regidebut, og leverer perler av ren visuell poesi på en snor!

Se filmen her.

A Single Man (2009).

White Riot (2019)

Regissør: Rubika Shah
Sjanger: Dokumentar
Språk: Engelsk

Dokumentarfilmen White Riot er debutfilmen av Rubika Shah og portretterer Rock Against Racism. RAR oppstod i 1976 som en motreaksjon på økningen av rasistiske angrep i Storbritannia, og den økende støtten for den høyreekstreme nasjonale fronten (NF) blant folk. Gruppen ønsket å sende et sterkt signal mot rasisme, og samlet folk med forskjellige hudfarger i deres felles kjærlighet til musikk. På en dypgående og kortfattet måte rekonstruerer dokumentaren en tid som er i ferd med å gjenoppstå. Historiske og aktuelle intervjuer med initiativtakere og nøkkelfigurer, støttet av henrivende førsteklasses musikk (The Clash, Joy Division m.fl.) gjør filmen til et dokument med politisk aktualitet, som ikke bare skildrer protest, men som også engasjerer.

Se filmen her.

White Riot (2019).

Om kropp og sjel (2017)

Regissør: Ildikó Enyedi
Sjanger: Drama/ romantikk/ magisk realisme
Språk: Ungarsk

Maria og Endre jobber på et slaktehus i Budapest. Begge er ensomme, innesluttede, og har sine spesielle utfordringer med livet. Når arbeidspsykologen avslører at de har drømt den nøyaktig samme drømmen, føler de en dragning mot hverandre. Men kan de rive ned sine indre murer? Regissøren forteller en sart kjærlighetshistorie på en ytterst presis og varmhjertet og poetisk måte. Historien er og full av symboler, sterke synsinntrykk og svart humor. Filmen vant Gullbjørnen på Berlinalen i 2017. Dette er en filmopplevelse i særklasse! OBS! Sterke bilder!

Se filmen her.

Om kropp og sjel (2017).

Translate »