Julefilmer er en fin måte å tilbringe kvalitetstid med familien på. Her får du syv filmoteket-filmer som hele familien kan kose seg med!

Julenissens datter (2018)

Regissør: Christian Dyekjær
Sjanger: Eventyr/barnefilm
Deluca film [Danmark]

På Grønland bor 12 år gamle Lucia med foreldrene sine Claudia og Julius (bedre kjent som Julenissen). Lucia går til International Santa Claus School. Hun har aller mest lyst til å bli julenisse, men det kan hun ikke for det er bare guttene som får gå i julenisseklassen.Det synes Lucia er urettferdig, men hennes far Julius mener hun må følge tradisjonene og bli nissekone, akkurat som sin mor.

Når Lucia fortsetter å protestere, gir Julenisseskolen henne en sjanse til å bevise at hun kan bli en like god nisse en som guttene. Hun må oppfylle menneskegutten Alberts største juleønske: At faren hans skal bli frisk for han lider av en mystisk sykdom. Da det går opp for Lucia at Alberts far har blitt smittet av den onde Krampus, forstår hun at hun må løse en nesten umulig oppgave – hun blir nødt til å finne Krampus for at Alberts far skal ha en sjanse. Nå starter et forrykende juleeventyr som går over berg og dal da Lucia reiser ned til Danmark for å jakte på Krampus.

Kan sees med norsk tale. 

Se filmen her. 

Julenissens datter (2018)

Hjelp, vi skal ha juleavslutning (2009)

Regissør: Debbie Isitt
Sjanger: Komedie/barnefilm
BBC films [Storbriannia]

Denne julen står førskolelæreren Paul Maddens (Martin Freeman) ovenfor sin største utfordring noensinne, nemlig å lage en musikalforestilling ut av et juleevangelium. Hvert år konkurrerer Maddens skole med lokale, private skoler for å se hvem som kan lage den beste juleforestillingen, og hvert år havner Pauls skole på andreplass etter Gordon Shakespeares private skole.

Konkurransen tilspisser seg når Paul lyver til Gordon om hvordan Hollywood-produsenten Jennifer Poppy skal gjøre forestillingen om til en Hollywood-film med hans elever. Problemet er at de to har ikke snakket sammen på flere år, og når ryktet sprer seg spinner Pauls løgn ut av kontroll. Han befinner seg nå i sentrum av kranglende foreldre og overivrige barn som er desperate etter berømmelse og rikdom.

Kan sees med både engelsk og norsk tale.

Se filmen her. 

Hjelp, vi skal ha juleavslutning (2009)

Christmas All Over Again (2016) 

Regissør: Christy Carlson Ramano 
Sjanger: Komedie/barnefilm
Switzer Entertainment Group [USA]

Alt Eddie ønsker seg til jul er et par Breezy 3000 – de kuleste nye skoene, som ville fått vennene hans til å bli grønne av misunnelse. Til Eddies store skuffelse finner han ikke en eneste gave under juletreet. Eddie blir rasende på familien, og drar inn til byen med sin trofaste hund, Oscar. Her oppdager de en mystisk ny skobutikk og blir kjent med eieren og hans magiske evner. Han vil oppfylle et av Eddies ønsker, men prisen er at Eddie må oppleve den samme juledagen igjen og igjen – til han lærer julens sanne budskap.

Se filmen her. 

Christmas All Over Again (2016)

Pittbullterje (2005)

Regissør: Arild Frölich
Sjanger: Komedie 
Paradox spillefilm [Norge]

En ganske annerledes ungdomskomedie om hva som skjer når noen stikker kjepper i jula! Jim er 12 år, men på en måte mye eldre. På skolen er han minst i klassen, og tvinges til å kjøpe øl og røyk og arrangere fester i garasjen. Hjemme er det annerledes. Der er han far i huset, og tar vare på moren sin, som har forskanset seg under dyna med opptak av månelandingen på VHS og nekter å gå ut. Juleforberedelser ute og hjemme gjør at Jim får merke hvor vanskelig det er å være både stor og liten på samme tid. Så begynner det en ny gutt i klassen, og Jim får vennen han ikke vil ha: Terje. Pitbullterje. For første gang i livet, og på en helt annen måte enn han hadde tenkt seg, må Jim forholde seg til noe så enkelt og vanskelig som en venn.

Se filmen her. 

Pittbullterje (2005)

Pippi feirer jul (1968)

Regissør: Olle Helbom
Sjanger: Barnefilm 
Nord Art, Sveriges Television [Sverige]

Sterkere enn Tarzan. Morsommere enn en fødselsdag, og med strømper så lange som dagen før julaften! Astrid Lindgrens fantastiske historier om den rødhårete krutt-tønna Pippi Langstrømpe og hennes venner er lest og elsket over hele verden.

Her er de originale filmatiseringene av Pippi, Tommy og Annikas forrykende eventyr i Villa Villekulla og i resten av verden!

Se episoden her. 

Pippi Langstrømpe (1968)

Jul i Mummidalen (2017)

Regissør: Jakub Wronski, Ira Carpelena
Sjanger: Barnefilm
Oy Filmkompaniet Alpha Ab [Finland]

Mummitrollet vil ikke gå i dvale! Han ønsker å utforske vinteren og ikke minst: Julen!

Denne vinteren er ekstraordinær; Mummitrollet bestemmer seg for å holde seg våken for å utforske vinteren i stedet for å ha sin vintersøvn som vanlig.

Og han finner ut at vinteren er helt annerledes enn han hadde forestilt seg… Og hvem er denne Julen som han hører skal komme?

Kan sees med norsk tale.

Se filmen her. 

Jul i Mummidalen (2017)

Karsten og Petras vidunderlige jul (2014) 

Regissør: Arne Lindtner Næss, Daniel Garza 
Sjanger: Barnefilm
Proton Cinema [Norge]

Karsten og Petra gleder seg til jul! Men vil julenissen besøke Petra i år, eller vil han legge gavene utenfor døra, som han pleier? Dette er den tredje barnefilmen om de to bestevennene Karsten og Petra, basert på Tor Åge Bringsværds populære bøker. Denne gangen skal våre venner feire jul, noe begge gleder seg til.

Se filmen her. 

Karsten og Petras vidunderlige jul (2014) 

Translate »