Vi kan alle trenge litt ekstra kjærlighet om dagen. Nina Andrea Okun ved Sandefjord bibliotek anbefaler romaner for voksne om kjærlighet og romantikk – på godt og vondt. 

En liste for livet 

Forfatter: Lori Nelson Spielman
Oversetter: Kirsti Vogt
Cappelen Damm, 2015 

Brett Bohlinger er 34 år gammel, når moren hennes dør av kreft. Hun forventer å overta som direktør i morens firma, men i stedet får hun sparken. Hun får dessuten vite, at hun må oppfylle de siste 10 punktene på en liste over mål i livet, hun skrev som tenåring, før hun vil kunne få utbetalt den rettmessige arven sin. Brett blir fortvilet og skjønner ikke, hva moren tenkte på. Noen av disse punktene virker ganske umulige å oppnå. Hvordan skal du for eksempel etablere et forhold til faren din, når han døde for flere år siden. En flott, gripende og menneskevarm bok.

Lån boken her. 

Lån lydboken her. 

En liste for livet. Lori Nelson Spielman. 

Plommetreet 

Forfatter: Ellen Marie Wiseman 
Oversetter: Arve Torkelsen 
Juritzen, 2015 

Christine Bölz er sytten år, født og oppvokst i den lille tyske landsbyen Hessental. Hun er forelsket i den jødiske gutten Isaac Bauerman og rekker så vidt å oppleve lykken i armene hans før den andre verdenskrigen bryter ut. Vi opplever hele krigen gjennom Christines øyne. Boken gir en veldig sterk og nær opplevelse av grusomhetene som ble begått mot jødene, samtidig som vi får innblikk i lidelsene til det tyske folket. Den er også en fin og fengende kjærlighetsroman med mange detaljer fra hverdagen i et krigsherjet land. Anbefales varmt.

Lån boken her. 

Plommetreet. Ellen Marie Wiseman. 

Den lengste reisen

Forfatter: Nicholas Sparks
Oversetter: Elsa Frogner
Cappelen Damm, 2014

En utrolig velskrevet og fin bok om kjærlighet som varer livet ut. Boka veksler mellom to historier som blir flettet sammen til slutt. Den gamle mannen Ira Levinson har kjørt utfor og sitter fastklemt i bilvraket. Han «ser» sin avdøde kone, mens han venter på hjelp, og sammen gjenopplever de livet på godt og vondt. Samtidig følger vi kunststudenten Sophia, som forelsker seg i cowboyen Luke. Vakkert om kjærlighet mellom unge og eldre.

Lån boken her. 

Lån filmen basert på boken. 

Den lengste reisen. Nicholas Sparks. 

Se meg

Forfatter: Nicholas Sparks
Oversetter: Elsa Frogner
Cappelen Damm, 2016

Denne boka til Nicholas Sparks er nærmest en thriller. Colin Hancock er en ung mann med ADHD og store vansker med sinnemestring. Han har flere ganger vært på kant med lovens lange arm. Maria Sanchez er en vakker ung advokat med spanske røtter. Et heller umake par, men når de treffer hverandre en regnfull kveld, oppstår det noe helt spesielt dem imellom. Når Maria blir forfulgt av en hevntørstig person fra fortiden, slår Colins beskyttertrang ut i full blomst. Politiet står klar til å bure ham inne ved første feiltrinn, men Maria er viktigst. Boka bygger seg opp til et voldsomt klimaks. En spennende og velskrevet romantisk bok.

Lån boken her. 

Se meg. Nicholas Sparks. 

En himmel av brev 

Forfatter: Alyson Richman 
Oversetter: Tiril Broch Aakre
Cappelen Damm, 2015 

En nydelig bok fra Italia, 1943. Elodie Bertolotti er en ung cellist som opplever 2. verdenskrig på nært hold. Vi får høre historien hennes i tilbakeblikk, vekslende med historien til den unge legen Angelo Rosselli. Disse to møtes i den lille byen Portofino, hvor Angelo ser den skremte unge piken for første gang i havnen, redder henne fra en tysk soldat og tilbyr henne husly. Begge har en veldig tragisk bakgrunn. Vakkert fortalt, interessant og romantisk. Denne boka grep meg med sine fine nyanserte beskrivelser.

Lån boken her. 

En himmel av brev. Alyson Richman. 

Febertreet 

Forfatter: Jennifer McVeigh
Oversetter: Kristi Vogt 
Front, 2013 

En kjempe spennende og interessant bok fra Sør-Afrika, året 1880. Frances kommer fra gode sosiale kår i London og blir pågrunn av farens konkurs tvunget til å gifte seg med en fattig mann hun knapp kjenner. Hun får store problemer med å tilpasse seg nøden på den afrikanske prærien. Vi hører om de elendige arbeidsvilkår i diamantgruvene, om maktspillet, ondskapen, om en koppeepidemi, men også om kjærlighet og lidenskap. Denne boka gjorde et dypt inntrykk og var vanskelig å legge fra seg.

Lån boken her. 

Febertreet. Jennifer McVeigh. 

Sommerpaviljongen

Forfatter: Santa Montefiore
Oversetter: Helene Limås 
Bastion, 2014 

En fin kombinasjon av en fengende kjærlighetsroman og en var og reflektertbok om familieforhold. Vakkert skrevet om overklassen i England. Lord Frampton dør alt for tidlig og etterlater seg en enke og tre sønner. Ved opplesningen av testamentet blir alle dypt sjokkert, når det plutselig dukker opp enda en arving, nemlig en hittil ukjent datter, Phaedra, som arver like mye som sine halvsøsken og dessuten de verdifulle Frampton-safirene. Boken byr på mange overraskelser og fin romantikk.

Lån boken her. 

Sommerpaviljongen. Santa Montefiore. 

Villa Magdalena

Forfatter: Santa Montefiore 
Oversetter: Eva Ulven 
Bastion, 2016

En spennende og vakker bok. Den fattige 10 år gamle Floriana er betatt av herskapshuset Villa Magdalena i Italia, ikke minst i de vakre hagene rundt villaen. Mens hun spionerer på eiendommen treffer hun sønnen og arvingeni huset, Dante. Selv om han er mye eldre enn Floriana blir hun forelsket og overbevist om at de to skal ende opp sammen og leve lykkelig alle sine dager i Villa Magdalena. 43 år senere i 2016 sliter Marina med å holde liv i sitt livsverk, et vakkert landlig hotel i Devon, England. Hun leier inn en ung kunstmaler for å trekke til kunder og ting begynner å skje.Romantisk og sjarmerende med en fin livsfilosofi.

Lån boken her. 

Villa Magdalena. Santa Montefiore. 

Blomstenes hemmelige språk

Forfatter: Vanessa Diffenbaugh
Oversetter: Bente Klinge
Aschehoug, 2012 

Victoria bruker blomster til å uttrykke sine negative følelser: hat, sinne, mistro, osv. Hun har vokst opp i forskjellige fosterhjem og har opplevd mye vondt. 18 år gammel forlater hun siste ungdomshjem og må stå på egne ben. Hun får jobb i en blomsterbutikk og møter Grant på blomstermarkedet. Det viser seg at han har forbindelse til fortiden hennes og ønske om å bli en del av fremtiden. Tør Victoria tro på kjærligheten? En fantastisk fin bok.

Lån boken her. 

Lån lydboken her. 

Blomstenes hemmelige språk. Vanessa Diffenbaugh.

Translate »