Det er to uker igjen av årets Sommerles, og du kan fortsatt bli med! Les bøker, samle xp og vinn premier. Her finner du noen flere boktips fra oss på biblioteket.

Nudistene

Forfatter: Bjørn Ingvaldsen
Gyldendal, 2020

Nudistene er en krimbok med masse humor fra Bjørn Ingvaldsen. Det begynner en ny gutt i klassen, Tjodleik, og han er ganske annerledes enn alle andre i klassen. Familien hans bor i drivhus, er nudister og driver med månefestivaler og ufo-titting. Så skjer det: alle i klassen blir frastjålet telefonene sine. Men heldigvis er Tjodleik også detektiv. Han får med seg Rose og Sina, klassens drømmeteam (Team Rosin), og jakten er i gang! Morsom bok om å leve alternativt, nye venner og å ha troen på seg selv.

– Tale Bergan, Sandefjord bibliotek

Lån boka her, eller i appen BookBites.

Nudistene. Bjørn Ingvaldsen.

Den falske enhjørningen

Forfatter: Mona Grivi Norman
Illustratør: Isabell Martinsen
Aschehoug, 2021

Et omreisende sirkus har slått seg til rett utenfor Lindegård dyrehage, og de stjeler alle gjestene til dyrehagen! Men Hanna og Theo lurer på hva som er galt med sirkus-dyrene, og hvor har sirkuset egentlig fått tak i en enhjørning? Kan Hanna og Theo løse mysteriet, og redde dyrehagen fra å gå konkurs?

Bøkene om dyrehagedetektivene har spennende fortellinger og flotte illustrasjoner. For de som vil lære mer om dyr, har alle bøkene også faktasider bakerst med masse spennende informasjon. Passer for 6-9 år.

– Martha Bjørkås, Sandefjord bibliotek

Den falske enhjørningen. Mona Grivi Norman.

Ernest Shackleton

Forfatter: Ma Isabel Sánchez Vegara
Illustratør: Olivia Holden
Frances Lincoln Children’s Books, 2020

Les en spennende og utrolig historie på engelsk i sommer! Ernest Shackleton dro i 1914 med skipet Endurance (bygget her i Sandefjord på Framnæs mekaniske Værksted) til Antarktis. Skipet frøys fast i isen og ble ødelagt. Mannskapet måtte bo på isen en stund, før de rømte i livbåter til en øde øy. Ernest og noen av mannskapet la ut på en farefull ferd i kulda i en liten båt for å hente hjelp.

Lettlest og fargerike illustrasjoner. Flere spennende historier finner du i serien Little people, big dreams.

– Heidi Haraldsen, Sandefjord bibliotek

Ernest Shackleton. Ma Isabel Sánchez Vegara.

Boris monster (serie)

Forfatter: Mats Wänblad
Illustratør: Pelle Forshed
Oversetter: Elisabeth Bjørnson
Gyldendal, 2012-2021

Ebbas nye bestevenn Boris er ikke egentlig som alle andre i nabolaget, men det gjør ingenting for han er kjempemorsom å være sammen med. Han bor i et gammelt slott med familien sin, sover hengende opp ned, har aldri vært på tivoli, og har verdens største kjæledyr. Her er det humor og vennskap i en perfekt miks med det litt skumle.

Bøkene om Boris har korte setninger med noen snakkebobler, og er perfekte for lesestartere.

Lån bøkene her.

Boris monster. Mats Wänblad.

Miso

Forfatter og illustratør: Victoria H. Hamre
ÜberPress, 2020

Miso er ikke som de andre ramenpaddene – skallet hennes inneholder nemlig ikke deilig smakfull nudelsuppe! For å løse dette mysteriet må Miso legge ut på en reise, hvor hun møter en rekke ulike skapninger som hjelper henne med ingredienser til suppen.

Med fargerike illustrasjoner og lite tekst er dette en herlig og varm fortelling, som passer godt for dem som øver på å lese selv. En spennende og morsom tegneserie om vennskap og å finne ut av hvem man er.

– Martha Bjørkås, Sandefjord bibliotek

Miso. Victoria H. Hamre.

Hvem i skogen?/Hvem i havet?

Forfatter: Lise Dragland
Illustratør: Regine Toften Holst
Cappelen Damm, 2019-2020

Hvem i skogen er størst?
En orm – så klart!

I disse bøkene møter vi dyr fra havet og skogen i fine ordspill og situasjoner. Dette er supermorsom lesetrening for skolestartere og for de som bare trenger en god latter. Lekne tegninger underbygger vitsene.

Lån Hvem i skogen? her.

Lån Hvem i havet? her.

Hvem i skogen?. Lise Dragland.