Les e-bøker eller hør på e-lydbøker

Med appen BookBites kan du lese hva du vil, hvor du vil! Tjenesten tilbyr et stort utvalg e-bøker og e-lydbøker i ulike sjangere, for både barn og voksne. Alt du må gjøre er å laste ned appen på mobilen eller nettbrettet ditt, og logge inn med e-post, lånekortnummer og PIN-kode.

For våre flerspråkelige lånere finnes det en tjeneste kalt Verdensbiblioteket. Her finner du e-bøker og lydbøker på flere språk, som er tilgjengelige for strømming. Å opprette en bruker er gratis, og krever bare at du har en gyldig e-postadresse.

Se film på nett

Med strømmetjensten Filmoteket kan du låne opptil fire filmer i måneden. Her kan du velge mellom Oscarvinnende spillefilmer, prisbelønte dokumentarer, filmatiserte bøker og mye annet. Ved lån er filmen tilgjengelig i 48 timer, og kan sees på PC, Mac, nettbrett og smarttelefoner. Filmen kan også enkelt overføres til større skjerm, via tjenester som AirPlay og Chromecast. Alt du trenger er et nasjonalt lånekortnummer og pin-kode for å logge deg inn.

Med Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilm – helt gratis! Her vil du finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: Logg inn på filmbib.no med ditt nasjonale lånekortnummer og PIN-kode.

Les digitaliserte aviser og bøker

Nasjonalbibliotekets nettbibliotek finner du digitaliserte aviser, tidsskrifter, kart, brev og manuskripter. De tilbyr også en tjeneste kalt Bokhylla, hvor du kan lese norske digialiserte bøker på nett.

Hos Bokselskap kan du finne og lese norske klassikere. Bøkene kan leses på nett eller lastes ned til nettbrett eller mobil.

Project Gutenberg er et internasjonalt samarbeid der frivillige fra hele verden digitaliserer bøker som har gått ut av copyright. Her finner du flest bøker på engelsk, blant annet svært mange klassikere.

Strøm musikk eller se musikkdokumentarer

Få tilgang til over 2 millioner spor fra over 140 000 album gjennom Naxos Music Library, eller nyt over 3000 opptak av klassiske konserter, opera, ballett eller dokumentarer gjennom Naxos Video Library. Du trenger kun å logge inn med ditt nasjonale lånekortnummer. Vi har lisenser til 3 samtidige brukere på Naxos Music Library  og 3 samtidige på Naxos Video Library,  så om du ikke kommer inn anbefaler vi å prøve igjen litt senere.

Dersom du skulle oppleve problemer med innloggingen til en eller flere av disse tjenestene, kan du sende en mail til bibliotek@sandefjord.kommune.no .