Stadig flere barn og unge i Norge er flerkulturelle, men de har få forfattere å speile seg i. Forlagsbransjen kritiseres for lite mangfold blant sine ansatte, noe som påvirker litteraturen som gis ut og kjøpes inn til bibliotekene. Dette fører igjen fører til at unge skrivespirer med flerkulturell bakgrunn har få rollemodeller.  Tegneserieskaper Josef Yohannes sier at han aldri har kjent seg igjen i norske tegneserier.

Sandefjord bibliotek ønsker å bidra til økt mangfold i litteraturen ved å invitere flerkulturelle barn og ungdommer til å delta på tegneserieworkshop og skrivekurs med forfattere de kan se seg selv i. Vi har invitert nettopp Josef Yohannes, i tillegg til ungdomsbokforfatter Neda Alaei.

Josef Yohannes er skaperen bak suksesserien Urban Legend. Han måtte til USA for å slå gjennom, så fulgte suksessen også her til lands. Tegneserien handler om en svart superhelt som bruker kampsport til å bekjempe gatekriminalitet. Forfatterens globale samfunnsengasjement er viktig både i serien og for ham personlig. Selv er han født i Danmark av eritreisk opphav, og har reist mye rundt med sin superhelt, blant annet i Afrika.

Neda Alaei er barnevernspedagog og forfatter. Med debutboka Dette er ikke oss vant hun i 2020 det meste av priser for ungdomsbøker, inkludert den kanskje gjeveste: Uprisen, der ungdommene selv bestemmer vinneren. Boka handler om omsorgssvikt, og blir av juryen beskrevet som en «følelsesbombe», som er så realistisk at man skulle tro den var skrevet av ungdom selv.

Mer info om arrangementene her:

Tegneserieworkshop med Josef Yohannes:

30. juni: 9-12 år

1. juli: 13-16 år

Skrivekurs med Neda Alaei:

10. august: 13-15 år

11. august: 16-20 år