Til leseforslag
Omslag: "Beistet og Bettina" av Jack Meggitt-Phillips
BarnEldre barn

Beistet og Bettina

Jack Meggitt-Phillips

Fantasy Humor RomanerMonstre
Bestill

Anbefaling

Makaber historie som man ler høyt av

Hvis du vil lese en ganske sprø fortelling som får deg til å le, anbefales denne boka. Ebenezer Tweezer har en livsviktig avtale med et beist, og det skal vise seg at det er konsekvenser av å bli så avhengig av noen. Avtalen har fungert fint i flere hundre år, men beistet vil stadig spise nye ting, og utfordrer Ebenezer. Nå vil beistet vil spise noe ungt og levende, og det har gått lei av å spise dyr … Ebenezer prøver å finne et barn som kan passe som et godt måltid, og møter Bettina. Ebenezer tenker at dette kommer til å gå fint, men Bettina er noe for seg selv, og er en kompleks karakter med mye på hjertet.

Boka er full av makaber humor i Roald Dahl-stil, og er samtidig sjarmerende og spennende. Anbefales spesielt til barn og unge!

Om boken

Ebenezer Tweezer er en ungdommelig 511-åring. I huset sitt har han et beist på loftet som han må mate med all slags rare ting (inkludert dansende aper, huskatten og en og annen kaktus). I retur kaster beistet opp gaver til Ebenezer i tillegg til en trolldrikk som holder han ung og vakker. Men beistet blir stadig grådigere og snart er et barn det eneste som duger. Så når Ebenezer treffer den hjemløse jenta Bettina kan han puste lettet ut. Men Bettina er ikke er et helt vanlig barn. Dette er en humoristisk fortelling, med til tider makaber humor, som passer perfekt for fans av Roald Dahl. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content