Til leseforslag
Omslag: "Buffy By er talentfull : en selvbiografi" av Ingeborg Arvola

Eldre barn

Buffy By er talentfull

Ingeborg Arvola

RomanerFamilie Skolen Vennskap Oslo Fattigdom
Bestill

Anbefaling

Morsom og varm bok!

En morsom, varm og tankevekkende bok om hvordan det er å leve i fattigdom, og likevel kunne være med på ting som skjer og forsøke å leve et så normalt liv som mulig. Den tar opp vanskelige temaer på en god måte, uten å bli mørk i tonen.

Sjetteklassingen Buffy bor i Oslo med moren og lillebroren. De er veldig fattige, men forsøker å leve så normalt som mulig. Buffy er full av optimisme og pågangsmot, og gjør det beste ut av enhver situasjon hun befinner seg i. Når en plakat med tilbud om gratis slalåmkurs dukker opp på skolen bestemmer hun seg for at dette er noe hun skal få til, selv om det ifølge en klassekamerat er verdens tredje dyreste hobby. Fortellingen skildres med varme og humor, og alvorlige temaer tas opp uten at det blir mørkt eller veldig trist.

Om boken

Buffy By går i klasse 6B på Refstad skole og har fått i oppgave å skrive selvbiografi. Buffy vil helst skrive om slalåm, men aller helst vil hun kjøre slalåm. Hun var på et gratiskurs i slalåm i vinterferien og der viste det seg at hun er et naturtalent. Bare så synd de ikke har penger til treningsavgift, eller ski eller staver eller klær eller noen ting, egentlig. Men Buffy By mister ikke motet av den grunn. Og hun har alltid en god idé eller tre. Dette er en fortelling om Buffy By, ei fattig jente i rike Oslo. Talentløs med ball, men naturtalent i slalåm, verdens tredje dyreste sport. På en sår og humoristisk måte tar denne fortellingen opp et viktig tema det er skrevet lite om, nemlig om fattige barn i dagens Norge. Fortelling for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content