Til leseforslag
Omslag: "Det Sara skjuler" av Kathrine Nedrejord
Ungdom

Det Sara skjuler

Kathrine Nedrejord

RomanVoldtekt Karasjok
Bestill

Anbefaling

Ei sterk ungdomsforteljing om venskap og overgrep.

Lajla og Sara bur i Karasjok, og går i første klasse på vidaregåande. Sjølv om dei er veldig forskjellige, vart dei besteveninner på ungdomsskulen. Den nære venskapen vaks fram i eit hardt miljø prega av mobbing og konflikt mellom ulike sameslekter. Både Lajla og Sara har ein fot i begge leirar, sidan dei har mødrer av flyttsameslekt og fedrar av fastbuande slekt. På vidaregåande kan dei endeleg legge den verste mobbeperioden bak seg, og kvardagen består av vanlege tenåringsting.

Men etter ein fest er Sara ikkje lenger den same som før. Ho vil ikkje seie kva som er gale, og blir etter kvart ein skugge av seg sjølv. Lajla klarer ikkje akseptere dette, og går i gang med si eiga etterforsking, trass i Sara sine ønsker. Ei sterk ungdomsforteljing om venskap og overgrep, lagt til samisk miljø.

Om boken

Etter en fest merker Lajla at noe er galt med Sara. Hun er redd, redd for mørket, redd for sin egen skygge, og helt tom i blikket. Lajla har lovet å ikke blande seg, men hun klarer ikke å overholde løftet. Hun vil ikke la ham som gjorde dette mot Sara få slippe unna. Alle relasjonene i det lille nærmiljøet i Karasjok blir satt på prøve, og frykten, fortvilelsen og sinnet som følger med overgrep blir dratt frem i lyset. Fortelling for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content