Til leseforslag
Omslag: "Håndbok for unge antirasister" av Tinashe Williamson

Eldre barn

Håndbok for unge antirasister

Williamson, Tinashe2021

Rasisme
Bestill

Anbefaling

Tydelig og tilgjengelig om rasisme

Det kan være vanskelig å snakke om rasisme, spesielt med barn. Du er redd for å si noe feil, for mye, for lite - og kanskje er du usikker på om det egentlig finnes rasisme i Norge?

"Håndbok for unge antirasister" tar opp temaet på en håndgripelig måte og med hverdagslig språk, og senker terskelen for å starte samtalen. Boka er skrevet både for deg som opplever rasisme og deg som ønsker å være en god alliert. Vanskelige ord blir forklart tydelig og med gode eksempler, og illustrasjonene understreker poengene godt. Barna blir også introdusert for viktige personer i antirasismens historie, og får tips og triks til hvordan man kan være antirasist i hverdagen.

Dette er en utrolig flott og viktig bok, som møter barna på deres nivå men også stoler på deres evne til å håndtere vanskelige tema.

Om boken

Rasisme er et vanskelig tema å ta tak i når en skal snakke med barn. Dette er en bok med ti kapitler som engasjerer og oppfordrer til dialog. Forfatteren svarer på spørsmål som hva rasisme er, og hva en kan si hvis en opplever at noen blir utsatt for rasisme. Boka inneholder også oppgaver og samtaler som barna kan ta med klassen på skolen, eller med familien hjemme. Målet med boken er å få den oppvoksende generasjonen til å føle at dette er noe de kan ta tak i og være med å forandre verden. Sakprosa for mellomtrinnet. Illustrert av Thea Jacobsen.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content