Til leseforslag
Omslag: "Hva er greia med klima?" av Ole Mathismoen

Barn – Eldre barn

Hva er greia med klima?

Mathismoen, Ole2019

TegneserieKlimaendringer Miljøvern
Bestill

Anbefaling

Faktabok i tegneseriestil om klima og miljøvern.

Dette er en faktabok i ordentlig tegneserie-stil. Forfatterne har gjort seg om til karakterene Jenny og Ole, som gjør et dypdykk (bokstavelig talt) i klimakrisa, og tar deg med på en tur gjennom alt fra havbunnen til atmosfæren. Boka tar opp tung og komplisert tematikk på en lettfattelig og kreativ måte.

Sentral tematikk i boka er hva global oppvarming er, og hvilke konsekvenser klimaendringer har for hele kloden. Man får blant annet lære om hvordan korallrevet og fiskene blir påvirket i havet, og at planter og dyr flytter på seg på grunn av at klimaet blir varmere. Spørsmål som det er vanlig å lure på blir tatt opp på en enkel måte, for eksempel hva som er forskjellen på «vær» og «klima», og hvorfor CO2 er viktig for klima, men hvordan utslipp av dette samtidig er ødeleggende.

Om boken

I denne boka blir man tatt med på et dypdykk ned i den pågående klimakrisen, og får se nærmere på hva som er i ferd med å skje, hvorfor det skjer, hva som blir konsekvensene og hva som eventuelt kan gjøres. Det er komplisert stoff, men her blir det formidlet på en smart og lettfattelig måte. Teksten og illustrasjonene er humoristiske, hvor illustrasjonene er i tegneseriestil med to gjennomgangsfigurer som forklarer og forenkler vanskelig stoff. Sakprosa for småskole-/mellomtrinnet.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content