Til leseforslag
Omslag: "Jo har skjedd" av Kristine Rui Slettebakken

Barn – Eldre barn

Jo har skjedd

Slettebakken, Kristine Rui2020

RomanKjærlighet Skolen Vennskap
Bestill

Anbefaling

Herlig bok om vennskap med fart og forviklinger.

Frida er 11 år. Hun elsker å spurte, og så elsker hun rare og fine ord. De andre i klassen syns Frida er litt rar, fordi hun alltid vil spurte rundt i skolegården i friminuttene.Det bryr hun seg ikke om – helt til Jo starter i klassen. Jo med krøller og mellomrom mellom fortenna, og med kjempelangt skjerf og med skateboard. Plutselig spurter hjertet til Frida litt også, for Jo vil bli kjent med henne! Men så vil han bli kjent med Marthe med H også, som går på turn og ler av Frida når hun spurter, og da vet ikke Frida helt hva hun skal gjøre.

En herlig bok med fart og forviklinger, om vennskap, hemmeligheter og å ville (eller ikke ville) være som alle andre. Passer fra 9 år.

Om boken

De andre på trinnet til Frida har begynt å stå i gjenger i skolegården, men Frida vil heller ta noen spurterunder når det er friminutt. Hun elsker å spurte, og hun spurter dritfort. En dag begynner Jo i klassen, og da spurter det litt i hjertet til Frida. For det er noe med måten han sier hei på, mellomrommet han har mellom fortenna og det veldig lange skjerfet. Dessuten ønsker han å bli kjent med Frida. Men det Frida ikke skjønner er hvorfor han også vil henge med turnjenta Marthe med H. Marthe med jåle-H og rosa boblejakke. Marthe er alt det Frida ikke er, eller det hun ønsker å være. Dette er en fortelling om overgangen fra barn til ungdom, fra vennskap til kjærlighet, fra å ville skille seg ut, til å ville være som alle andre.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Tale Bergan
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content