Til leseforslag
Omslag: "La skogen leve!" av Nora Dåsnes

Eldre barn

La skogen leve!

Dåsnes, Nora2022

Dagboksfortellinger Grafiske romaner TegneserierEngasjement Jenter Klimaendringer – miljøproblemer Naturvern Vennskap Miljøvern
Bestill

Anbefaling

Engasjerende om naturvern og skolemiljø i dagbokstil!

En engasjerende bok om ei sta og politisk engasjert jente som heter Bao, som med sterkt pågangsmot jobber for å bevare skogen rundt skolen slik at elevene kan fortsette å bruke naturen i skoletida. Boka er en grafisk roman, men med et preg av en ungdommelig og frisk dagbokstil i både tekst, drodler og de fargerike illustrasjonene. Vinklingen i boka er fra barn og unges perspektiv hvor man ser hvor lett det er for de voksne å se på barnas holdninger som naive. De voksne bestemmer ut fra et voksent ståtsted, mens barnas og naturens framtid ikke blir tatt på alvor. Og Bao er naturligvis redd for at de ikke ser alle konsekvensene som går på bekostning av både barn, dyr og natur. Denne boka er på barn og unges premisser og anbefales fra 9-12 år.

Om boken

Bao organiserer et opprør når de voksne vil fjerne skogen. Hun får med seg venninnene, men er usikker på om guttene i klassen vil skjønne hvor viktig dette er. En viktig historie om å være gammel nok til å forstå hva som skjer og hva som må gjøres, men for ung til at de voksne tar en på alvor. Da hender det at en må bryte reglene. Grafisk roman for mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Tale Bergan
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content