Til leseforslag
Omslag: "Lampe : et sjøsalt eventyr" av Annet Schaap

Barn

Lampe

Schaap, Annet2021

Fantastisk RomanAnnerledeshet Annleis Fyr Vennskap
Bestill

Anbefaling

Et vakkert og spennende eventyr

Dette er en skikkelig eventyrbok som både små og store vil like, og den passer kanskje ekstra godt nå som sommerlesing.

Etter en skipsulykke blir Lampe sendt til «Det svarte huset». Det går rykter om at det bor et monster der, og Lampe bestemmer seg for å bli kjent med denne skapningen, som viser seg å være både skummel og fascinerende. Lampe møter flere karakterer med sine særegne personligheter.

Stemningen i boka er både dyster og varm samtidig, og språket i boka er originalt og morsomt. Boka tar opp tematikk som vennskap og det å være annerledes.
Dette er et vakkert og spennende eventyr som anbefales til alle!

Om boken

Lampe heter egentlig Emilia. Hun bor sammen med faren i et fyrtårn. Hver kveld er det fyrvokterens datters oppgave å tenne fyrlykten slik at skipene på havet styre unna de farlige skjærene. En stormfull natt er uhellet ute, fyrlykten lyser ikke. Lampe har glemt å kjøpe fyrstikker. Det resulterer i at et skip grunnstøter. Fra da av blir ingenting det samme lenger. Lampe må gjøre tjeneste hos admiralen i Det svarte huset, der ryktet forteller at det bor et farlig monster. Det viser seg at en merkelig og vakker skapning lever i skjul i tårnet. Lampe blir dratt inn i en verden befolket av havfruer og pirater, der hun må kjempe alt hun kan for vennskap, frihet og retten til å være annerledes. Fortelling for småskole-/mellomtrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Tale Bergan
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content