Til leseforslag
Omslag: "Opptakten" av Vincent Dugomier

BarnUngdom

Opptakten

Vincent Dugomier

Historiske fortellinger TegneserierBarn – Verdenskrigen 1939-1945 – Frankrike Motstandsbevegelser – Verdenskrigen 1939-1945 – Frankrike Frankrike
Bestill

Anbefaling

Grafisk roman, spennende serie, Frankrike, 2. Verdenskrig

En utrolig fin serie av grafiske romaner som foregår i Frankrike under andre verdenskrig. Flotte tegninger og veldig realistisk handling, som gjør inntrykk. Francois og Eusèbe, som begge er 13 år gamle, er gode venner og bor i landsbyen Pontain Lécluse. Når den tyske jenta, Lisa, blir funnet etterlatt i veikanten hos dem, blir hun raskt en del av et trekløver. De tre barna har sterk antipati mot nazistene og legger planer for å sette i gang en motstandsbevegelse i området. Resultatet blir mer dramatisk enn de kunne drømt om. Bøkene er informative og viser at det finnes ofre på begge sider i en krig.

Om boken

Vi er i en liten fransk landsby rett etter at Frankrike ble okkupert av tyskerne i 1940. 13 år gamle Francois er ikke imponert over de voksnes holdning, og bestemmer seg for å stå opp mot fienden sammen med en venn. De jobber med å få resten av landsbyen med seg. Samtidig saboterer de for nazistene. Fortellingen er oppdiktet, men basert på virkelige hendelser. Tegneserieroman for mellom-/ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content