Til leseforslag
Omslag: "Siste jul i Paris" av Hazel Gaynor

Voksne

Siste jul i Paris

Gaynor, Hazel2018

Brevsamlinger1914-1918
Bestill

Anbefaling

En uvanlig og overraskende fin bok.

Denne historiske romanen, som ellers ikke handler spesielt mye om julen slik tittelen antyder, er en dramatisk fortelling fra første verdenskrig som gjorde dypt inntrykk. Den formidles nesten utelukkende gjennom brevvekslingen mellom hovedpersonene og deres nærmeste venner/slektninger. Det gir et spennende og realistisk innblikk i forholdene under krigen, både i skyttergravene i Frankrike og i London. Evie Elliott tar i 1914 avskjed med broren Will og hans beste venn Thomas Harding, som begge drar til fronten. Kort etter begynner brevvekslingen.

Den skildrer angst, håp, sorg, ensomhet og etter hvert sterk kjærlighet. Julen 1968 har Thomas blitt en skrøpelig eldre mann. Han drar til Paris og tar med seg en brevbunke.

Om boken

Denne brevromanen fletter sammen to handlingstråder fra 1914 og 1968. I 1914 reiser vennene Will og Thomas fra England til fronten under 1. verdenskrig. Hjemme venter Will sin søster, Evie, som regner med at krigen er over innen jul. Da har nemlig alle tre planlagt å reise til Paris. Slik blir det ikke, men gjennom krigen fortsetter Evie og Thomas å skrive brev til hverandre. I 1968 er Thomas en gammel mann, og han føler seg klar for å lukke døren til fortiden, en gang for alle. Han reiser mot Paris med en stor bunke brev - men i bunken finnes det ett han ikke har åpnet. Dette er den første romanen som Hazel Gaynor og Heather Webb har skrevet sammen. Romanen utkommer rett i pocket. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content