Til leseforslag
Omslag: "Annabel" av Kathleen Winter

Voksne

Annabel

Kathleen Winter

Romaner1945-1999 Barndom Kjønnsidentitet Canada
Bestill

Anbefaling

Tankevekkende roman om et høyst aktuelt tema!

Livet til hovedpersonen starter i et lite samfunn på Labradorkysten i Newfoundland i 1968. Her er det harde kår rent klimamessig, men det er også et tøft samfunn å vokse opp i. Det er et lite samfunn med trange rammer. Det er derfor et vanskelig utgangspunkt for barnet som er født både som gutt og jente.


Sett i lys av de senere års fokus på transseksualitet og alt rundt kjønn, er historien interessant også fordi den foregår så langt tilbake som i 1968. Den gang kunne man ikke snakke høyt om dette, og i hvert fall ikke på et lite sted som dette på Labradorkysten.

Boka er godt skrevet og jeg ble fanget inn i historien. Til tider kjente jeg kulda fra samfunnet, både den fysiske og den psykiske. Anbefales!

Om boken

I 1968 blir et lite barn født i et lite samfunn på Labradorkysten i Newfoundland. Babyen er verken helt jente eller helt gutt, noe kun foreldrene og deres fortrolige nabo, Thomasina, vet om. Faren beslutter at barnet skal være en gutt og bære navnet Wayne, men de to kvinnene nærer i all stillhet guttens kvinnelige side. Wayne vokser opp med idealer om maskulinitet, men også et annet selv, en skygge som ikke kan viskes ut. Det er Annabel. Wayne flytter etter hvert hjemmefra og til den litt større byen St. John's. Her får han frihet til for alvor forholde seg til sin doble identitet, og må ta et stort valg. Dette er forfatterens debutroman.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content