Til leseforslag
Omslag: "Lungeflyteprøven : forsvar for en ung kvinne som var mistenkt for spedbarnsdrap : roman" av Tore Renberg
Voksne

Lungeflyteprøven

Tore Renberg

Historiske fortellinger RomanerBarnemord Rettssaker Sachsen (Tyskland)
Bestill

Anbefaling

1600-tallets hverdagsliv, iblandet drap, tortur og kristendom.

Sachsen 1681. Anna Voigt kan bli dømt til døden for å ha drept barnet sitt. Det finnes en kontroversiell måte å finne ut om et spedbarn er dødfødt eller drept, nemlig lungeflyteprøven. Dette er bakgrunnen for Renbergs første historiske roman og er basert på virkelige hendelser.
Lungeflyteprøven er en storslått roman med et rikt persongalleri. Her får du 1600-tallets hverdagsliv, iblandet drap, tortur og kristendom. Boka skiller seg fra Renbergs forfatterskap, men kan samtidig sammenlignes med hans Teksas-serie.

Om boken

Sachsen, 1681: Femten år gamle Anna Voigt tiltales for å ha drept sitt nyfødte barn. Blir hun kjent skyldig, vil straffen være døden. Denne romanen folder ut den forbløffende fortellingen om Anna Voigt, om et samfunn som straffer sine døtre og sønner hardt, om tortur og henrettelser, om den medisinske lungeflyteprøven som ble starten på moderne rettsmedisin, om hevn, forfengelighet og ortodoksi, om gammel tid mot ny tid. Ut fra et unikt historisk materiale trer et mylder av skikkelser levende frem, skildret med stor innsikt og innlevelse. "Lungeflyteprøven" er basert på virkelige hendelser, aldri før fortalt.

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content