Til arrangementer

Samtale, debatt og foredrag

Kirkeakademiet: Maryam i Koranen

Velkommen!

Legg til i kalender
foto av foredragsholderen og logo til Sandefjord kirkeakademiet
Foto: foto: Lars Gunnar Liestøl
foto av foredragsholderen og logo til Sandefjord kirkeakademiet
Foto: foto: Lars Gunnar Liestøl
foto av foredragsholderen og logo til Sandefjord kirkeakademiet
Foto: foto: Lars Gunnar Liestøl

Arrangementet krever billett

Dato

ons 28. februar

Tid

19:00 - 20:30

Sted

Sandefjord bibliotek - Arrangementshjørnet

Arrangør

Sandefjord kirkeakademi

Billetter

120,- Kr til ikke-medlemmer

Historien om Maria i Koranen tar utgangspunkt i Maria-skikkelsen slik den fortelles i Koranen og islamsk tradisjon.

Fortellerkunstner Mehda Zolfaqari gir oss et innblikk i denne historien fra et annet perspektiv, samtidig som hun fletter inn sin helt egen personlige historie. Med seg på scenen har hun den fremragende syriske musikeren Nawar Alnaddaf, som spiller på instrumentene oud og ney, og synger på persisk, arabisk og arameisk.

Det er både likheter og forskjeller i Bibelen og Koranen om historien til Maria, men i Koranen får hun mye større plass. I Bibelen får vi først høre om Maria i forbindelse med bebudelsen om Jesu fødsel. I Koranen begynner Marias fortelling før hun selv er født, og avsluttes med Jesusbarnet som snakker i vuggen. Det fortelles om hennes foreldre som var barnløse, og om hennes fødsel, oppvekst og utdannelse som den første og eneste kvinnelige student blant de skriftlærde. Videre får vi høre om Jesu unnfangelse og en langt mer dramatisk fødsel enn den det fortelles om i Bibelen.

Mehda Zolfaqarier en forteller fra Oslo og medlem av Fortellerhuset. Hun har jobbet som skuespiller ved Kilden teater. Som Norges eneste koranforteller har Mehda forsøkt å se på religiøse tekster gjennom kvinnelige briller og brukt fortellinger i interreligiøs dialog. Sammen med bibelfortellere har hun laget forestillinger basert på fellesskikkelser i Bibelen og Koranen. I 2022 fikk hun Brobyggerprisen fra Norske Kirkeakademier.

Nawar Alnaddafer en syrisk musiker og komponist. Hun har en bachelorgrad i arabisk musikk fra Homs. For tiden studerer hun ved Norges Musikkhøyskole. Hennes musikk befinner seg i spenningsfeltet mellom arabisk og vestlige musikk som jazz, hip hop og folk. I 2021 komponerte Nawar musikk til NRK-programmet Festen etter Fasten.

I samarbeid med Sandefjord kirkeakademi!

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Tale Bergan
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content