Til arrangementer

KLIMARS: Varm klode, kaldt hode - løsninger på klimakrisen

Samtale, debatt og foredrag
Ungdom
Voksne

Kan vi rydde opp i klimarotet vår?

Portrett av ung kvinne med langt hår, i sort. Foto
Foto: Sturlason/Kagge
Portrett av ung kvinne med langt hår, i sort. Foto
Foto: Sturlason/Kagge
Portrett av ung kvinne med langt hår, i sort. Foto
Foto: Sturlason/Kagge

Gratis - ingen påmelding

Dato

tir 5. mars

Tid

18:00 - 19:00

Sted

Sandefjord bibliotek - Arrangementshjørnet

Fokus på klima i mars!

Hvilke muligheter har vi til å unngå de mest katastrofale konsekvensene av klimaendringene? Tida begynner å renne ut for å nå målet om å holde den globale oppvarmingen under to grader. Derfor er det viktigere enn noen gang at vi gjør de riktige valgene. Vår tids største problem krever store løsninger, som alle vil kreve mye av oss. Nå gjelder det å holde hodet kaldt og veie konsekvensene mot hverandre.

Anja Røyne forteller hvordan vi kan rydde opp i klimarotet vårt ved å fjerne klimagasser fra atmosfæren, eller til og med å lage en global solskjerming for hele planeten. Muligheter som inntil nylig bare fantes som tankeeksperimenter og science fiction er i ferd med å bli realiteter. Hvor realistiske er egentlig disse løsningene, og hva vil de kreve av oss?

Anja Røyne har doktorgrad i fysikk og mastergrad i samfunnsøkonomi, jobber som førstelektor ved Universitetet i Oslo og driver aktivt med forskningsformidling gjennom foredrag og bidrag til radio og aviser. Hennes første bok, «Menneskets grunnstoffer: Byggeklossene vi og verden er laget av», vant Brageprisen i 2018 i klassen for populærvitenskap, mens boka «Varm klode, kaldt hode: løsninger på klimakrisen» fra 2020 tar for seg teknologiske løsninger for å bremse klimaendringene. "Klimaendringer - enkelt forklart" er Røynes nyeste bok, utgitt i 2023.

Relatert litteratur

Kontakt

Sandefjord kommune
Ansvarlig redaktør: Camilla Svendsen
Besøk oss på facebookBesøk oss på instagram
Bygget med Libry Content